MOZAIK

Previous Image
Next Image

info heading

info content


MOZAIK

Formuar nga kompozimi i gurëve, mozaikët i japin dinamikë dhe e pasurojnë kommbinimin e materialeve të ndryshme ose mbushin monotoninë e një veshjeje unike me shirita ose duke kornizuar zona të veçanta si p.sh dushi ose lavamani.
Mund të jetë protagonistia absolute e një ambienti të veçantë, nëpërmjet reflekseve dhe tonaliteteve të saja.

Koleksioni i mozaikëve që ofrohen nga Gruppo Porcelanosa falë Antic Colonial është shumë i gjerë. Stone Mosaics përmbledh koleksionet e mozaikëve të realizuara në gur natyror.

Koleksioni Glass Mosaics bashkon serinë e Antic Colonial të realizuar në xham, me mozaikë materialesh të riciklueshme, në qelq të tejdukshëm dhe të artë.

Ndërkohë koleksioni Air përmbledh modelet e Antic Colonial realizuar në qeramikë, dhe Mix Mosaics bashkon koleksionet që kombinojnë gurët e mozaikëve me gur natyror, qelq dhe material qeramikë.

Çeliku, bakri dhe nikeli janë lënda e parë e koleksionit Metal Mosaics, e krijuar duke u nisur nga një bazë qeramike të cilës i shtohet një fletë që përmban këto materiale, ndërsa Wood Mosaics prezanton mozaike të realizuar në dru natyror camarù i disponueshëm në madhësi dhe trashësi të ndryshme.

Përveç mozaikëve të rrjetit, Gruppo Porcelanosa ofron një varietet të gjerë koleksionesh që, edhe pse janë qeramike dhe me permasa të mëdha, ruajn pamjen e mozaikëve të realizuara me fragmente të vogla të vendosura gati në mënyrë artizanale në bazë.